Share
Voorvertoning
Een groepje vriendinnen schreef ons een tijdje geleden over een probleem dat velen van jullie ongetwijfeld kennen: “Ik (en vriendinnen van mij) vinden het moeilijk om te stoppen met eten, terwijl we wel vol zitten. Welke reactie van ons brein/lichaam zorgt voor overeten? En hoe kan je dit voorkomen?” Elke Godden schreef er een 3-luik over. Vandaag deel 1 over...homeostatische honger. Homeo..watte? Je lichaam geeft aan dat je eten nodig hebt, omdat je energie nodig hebt.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
I'M A FOODIE NIEUWS
Evidence based foodplatform - geschreven door diëtisten en wetenschappers
BLOGPOSTS
Gezonde ontbijtjes voor elke dag door Marijke & Anne: mugcake
(deel 1 van 7)


Toen ik (Marijke) Eet als een expert schreef in 2016 heb ik – geïnspireerd door onze eigen recepten – mijn eigen ontbijt routine drastisch veranderd. Sinds die tijd heb ik een vast repertoire van een aantal gezond ontbijtjes waarmee ik gedurende de week varieer. Ze zijn lekker, makkelijk en bijna allemaal ook snel. En gezond natuurlijk! Ik ga ze allemaal met je delen en Foodie Anne Mebelder heeft ze prachtig op de foto gezet! Vandaag deel ik de mugcake met je. Een cakeje in een mok! Een super makkelijk ontbijtje! Het is een kwestie van alle ingrediënten mengen en in de magnetron zetten.

Check de mugcake!
3-luik: Waarom kan ik niet stoppen met eten (deel 1 van 3)

Een groepje vriendinnen schreef ons een tijdje geleden over een probleem dat velen van jullie ongetwijfeld kennen: “Ik (en vriendinnen van mij) vinden het moeilijk om te stoppen met eten, terwijl we wel vol zitten. Welke reactie van ons brein/lichaam zorgt voor overeten? En hoe kan je dit voorkomen?” Elke Godden schreef er een 3-luik over. Vandaag deel 1 over...homeostatische honger. Homeo..watte? Je lichaam geeft aan dat je eten nodig hebt, omdat je energie nodig hebt.

Lees deel 1 van Elke!

Maaltijdplannen: gezonde, snelle en simpele maaltijden ...en ook nog eens zonder stress :)

Die titel klinkt bijna te mooi om waar te zijn, he?  :-).

Het combineren van je drukke werkleven en de dagelijkse drukte van je (jonge) gezin en/of sociale leven! En dan ook nog eens
gezond koken zonder daar veel tijd aan kwijt te zijn. Het kan echt!

Meer weten? Check hier het blog van Marijke en hier vind je meer info over Maaltijdplannen met Claudia
Yesss!! Nieuwe editie
Claim nu je plaats bij
Maaltijdplannen met Claudia #2 (start 13 juli)
Veel mensen weten wel dat groente gezond is, dat je het beste voor volkorenproducten kunt kiezen en dat afhaalmaaltijden vaak geen gezonde keuze zijn. Toch lukt het vaak niet om elke dag een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten.

Tijd voor de nieuwe Instagramcursus "Maaltijdplannen met Claudia"! Na deze cursus heb je iedere dag weer lekker eten zonder saaie herhalingen en stress aan tafel

Met de vouchercode MMC2 krijg je nu €6.00 korting op je deelname. Check hier alle informatie over de cursus.
Waarom I'm a Foodie
"Is melk gezond?"

Is melk gezond? Wat moet ik met superfoods? Hoe val ik af? Zomaar een greep uit de vragen die ik als diëtist en voedingswetenschapper in een academisch ziekenhuis dagelijks kreeg. Die onduidelijkheid frustreerde mij!

Daarom ben ik in 2013 I'm a Foodie begonnen! Ik ben Marijke Berkenpas, diëtist en voedingswetenschapper. Met een team van diëtisten en wetenschappers helpen wij jou helderheid te krijgen in het oerwoud van voedings(mis)informatie.

In onze blogs, recepten, boeken en online cursussen over voeding gaan we misleiding tegen, onderbouwen we alles met de laatste stand van zaken in de wetenschap én laten we je zien hoe het in de praktijk doet. Op een heldere nuchtere, leuke en inspirerende manier.

Voeding is hot, maar toch slagen maar weinig mensen er in om structureel gezond te eten. Ontzettend jammer..Het resultaat? Een wereld vol welvaartziekten zoals diabetes type 2, overgewicht, hart- en vaatziekten en kanker. Het risico deze ziektes kun je drastisch verlagen door gezond te eten en te leven. Dat kun je in kleine en simpele stappen bereiken! Daar maken wij ons hard voor. Zonder hypes en trends. Makkelijk, leuk, lekker en betaalbaar. Met gezonde voeding is zoveel winst te behalen! Kom snel kijken!

ps je kunt ons ook volgen op Instagram en Facebook
In de shop!
FOODIE FAVO: MAMA COMPLETE

Op de Negenmaanden beurs kwamen we een supplement tegen wat alleen bevat wat je echt nodig hebt tijdens de zwangerschap: foliumzuur, vitamine D en DHA (als je geen vis eet).
I'M A FOODIE 100% VOLKOREN GRANOLA

Bestel nu onze gezonde granola makkelijk vanaf de bank.

Met de vouchercode gezond krijg je €2,75 korting op je bestelling vanaf pakket Grow.

EET ALS EEN EXPERT - PARTY TIME E-BOOK

50+ recepten volgens de Richtlijnen goede voeding en allemaal (!) geschikt om elke dag te eten. Boordevol inspiratie om nu een gezond (er) eetpatroon op te pakken. Bekijk hier het inkijkexemplaar!

I’m a Foodie is onafhankelijk en heeft geen banden met de voedingsindustrie. Dit willen we graag zo houden, jij ook toch? Daarom ontwikkelen we o.a deze producten. Je steunt ons door het kopen ervan.
#indemedia
 
 
 
 
 
 
Periodiek vasten krijgt veel aandacht als nieuw wondermiddel. Ratten en muizen lijken er langer van te leven, met minder ziektes. Maar geldt dat ook voor mensen? Lees het artikel in Het Parool.
 
De kern is: veel groenten, peulvruchten, noten, fruit, vezelrijke en niet bewerkte voeding.
Lees verder in de Volkskrant.

 
Natuurlijk beschermt een gezonde leefstijl niet tegen het ernstig verloop van een corona-infectie, maar een gezond lichaam kan meer aan. Ik noem dit ‘gezond verstand-geneeskunde’. Wie niet ziek wordt, hoef je ook niet beter te maken. Lees snel verder in Trouw.
Je krijgt deze periodieke nieuwsbrief omdat je hiervoor hebt aangemeld.
© I'm a Foodie 2013- 2020  |  Created with love in Amsterdam

Email Marketing door ActiveCampaign