Share
Voorvertoning
Knoflook staat bekend als een ‘superfood’. Het wordt al eeuwenlang in verschillende culturen gebruikt om zijn vermeende geneeskrachtige werking. In Nederland gebruiken we het als smaakmaker in ons eten, maar het is ook verkrijgbaar als supplement om de gezondheid te verbeteren. Maar welke gezondheidseffecten heeft knoflook eigenlijk, hoe sterk is het bewijs daarvoor en geldt dat ook voor de teentjes knoflook?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
I'M A FOODIE NIEUWS
Evidence based foodplatform - geschreven door diëtisten en wetenschappers
BLOGPOSTS
De gezondheidseffecten van knoflook

Knoflook staat bekend als een ‘superfood’. Het wordt al eeuwenlang in verschillende culturen gebruikt om zijn vermeende geneeskrachtige werking. In Nederland gebruiken we het als smaakmaker in ons eten, maar het is ook verkrijgbaar als supplement om de gezondheid te verbeteren. Maar welke gezondheidseffecten heeft knoflook eigenlijk, hoe sterk is het bewijs daarvoor en geldt dat ook voor de teentjes knoflook?

Longread zoals alleen Rob van Berkel dat kan :-)
Een opgevangen gesprek over voeding (treinreis deel 2)

Ergens op het traject Den Haag HS - Dordrecht
Treinreizigster: “Ja weet je, als ik dus aankom gaat het direct in mijn benen zitten. Echt waar, anderen krijgen een dikke buik of weet ik veel. Ik kom alleen maar aan in mijn benen.” Ondertussen in het hoofd van voedingswetenschapper Maud “Alleen aankomen in je benen? Kan dat wel? Mensen hebben inderdaad een appel- of peerfiguur, maar hoe zat het ook al weer?”

Maud zat er naast!


Eerste hulp bij hypercholesterolemie

Heb jij een verhoogd cholesterol? Vaak wordt er dan snel medicatie ingezet. Echter, medicatie is vaak symptoombestrijding in plaats van het aanpakken van de daadwerkelijke oorzaak. Voeding, en vooral een algehele gezonde leefstijl, kan een enorme rol spelen bij verbeteren van bloedwaarden en terugdringen of voorkomen van medicatie en aandoeningen. Weten wat je zelf kunt doen om je cholesterolwaarden op peil te krijgen?

Lees dan snel verder in dit blog van diëtist Marjolein Vos

Yesss!! Nieuwe editie
Claim nu je plaats bij
Maaltijdplannen met Claudia #2 (start 13 juli)
Veel mensen weten wel dat groente gezond is, dat je het beste voor volkorenproducten kunt kiezen en dat afhaalmaaltijden vaak geen gezonde keuze zijn. Toch lukt het vaak niet om elke dag een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten.

Tijd voor de nieuwe Instagramcursus "Maaltijdplannen met Claudia"! Na deze cursus heb je iedere dag weer lekker eten zonder saaie herhalingen en stress aan tafel

Met de vouchercode MMC2 krijg je nu €6.00 korting op je deelname. Check hier alle informatie over de cursus.
Eet als een expert - zwanger!

We hebben we nu alle blogs over zwangerschap verzameld op 1 plek. Dus wil je meer weten over voeding en zwangerschap lees dan alvast een voorproefje op onze site!
Waarom I'm a Foodie

Ik ben
Marijke Berkenpas, diëtist en voedingswetenschapper. Met een team van diëtisten en wetenschappers helpen wij jou helderheid te krijgen in het oerwoud van voedings(mis)informatie.

In onze blogs, recepten, boeken en online cursussen over voeding gaan we misleiding tegen, onderbouwen we alles met de laatste stand van zaken in de wetenschap én laten we je zien hoe het in de praktijk doet.

En bij ons gaat het om hoe jij een gezond eetpatroon krijgt waarmee je je risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker zoveel mogelijk verlaagt. Waarmee je gezond de toekomst in gaat! Met gezonde voeding is zoveel winst te behalen!

ps je kunt ons ook volgen op Instagram en Facebook
In de shop!
FOODIE FAVO: MAMA COMPLETE

Op de Negenmaanden beurs kwamen we een supplement tegen wat alleen bevat wat je echt nodig hebt tijdens de zwangerschap: foliumzuur, vitamine D en DHA (als je geen vis eet).
I'M A FOODIE 100% VOLKOREN GRANOLA

Bestel nu onze gezonde granola makkelijk vanaf de bank.

Met de vouchercode gezond krijg je €2,75 korting op je bestelling vanaf pakket Grow.

EET ALS EEN EXPERT - PARTY TIME E-BOOK

50+ recepten volgens de Richtlijnen goede voeding en allemaal (!) geschikt om elke dag te eten. Boordevol inspiratie om nu een gezond (er) eetpatroon op te pakken. Bekijk hier het inkijkexemplaar!
#indemedia

Het kabinet moet bij het coronabeleid niet alleen kijken naar ziekenhuisbedden, maar ook naar gezonder leven, zeggen wetenschappers. Lees het artikel in Trouw.Tip van Rob van Berkel. Kijk hier op Obesitas Platform het Webinar van van 7 mei j.l. over obesitas en Covid-19 terug. Sprekers o.a. Prof. dr. Liesbeth van Rossum, Prof. dr. Diederik Gommers en dr. Mariette Boon.Marijke is sinds mei actief als voedingsexpert voor het online platform Wendy. Iedere maand beantwoordt ze een voedingsvraag, deze maand: worden we dik van goede vetten?

I’m a Foodie is onafhankelijk en heeft geen banden met de voedingsindustrie. Dit willen we graag zo houden, jij ook toch? Daarom ontwikkelen we o.a deze producten. Je steunt ons door het kopen ervan.
Je krijgt deze periodieke nieuwsbrief omdat je hiervoor hebt aangemeld.
© I'm a Foodie 2013- 2020  |  Created with love in Amsterdam

Email Marketing door ActiveCampaign