Share
Het is nog altijd hip om minder koolhydraten te eten. Hoewel het effect van een koolhydraat arm eetpatroon op zowel het lichaamsgewicht als de gezondheid discutabel is blijft het een populaire gedachte dat minder koolhydraten eten goed voor je is. Bedrijven spelen daar op in door bijvoorbeeld koolhydraatarm brood te produceren en verkopen. Maar in hoeverre verschilt de voedingswaarde van koolhydraatarm brood met die van ‘gewoon’ brood?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
I'M A FOODIE NIEUWS
Evidence based foodplatform - geschreven door diëtisten en wetenschappers
BLOGPOSTS
Koolhydraatarm brood: gezond of niet?

Het blijft een populaire gedachte dat koolhydraatarm brood goed voor je is. Hoe verschilt de voedingswaarde van koolhydraatarm brood met die van 'gewoon' brood? Vera zocht het voor je uit!
Nutriscore: een FOP label!

De Nutriscore komt steeds vaker in de media. Wat is het? En wat kan je ermee? En voor welk probleem is het een oplossing? Elke zocht het uit.

Snelle maaltijden: voor vandaag én morgen!

Je bent druk met gezin en werk en gunt jezelf te weinig tijd om te koken of vooruit te plannen. Met dit recept van Claudia van kook je 1x en je kan 3x eten. Hoe easy :)

Join onze Insta cursussen!
 
 
 
Kick-start your health editie #5 start 18 mei

Werk aan je gezondheid en voel je beter! Ga met diëtisten en wetenschappers Gaby en Marijke in 10 makkelijke stappen naar een gezond(er) eetpatroon wat je je hele leven vol kunt houden! Maandag 18 mei start editie #5. Al 450 cursisten gingen je voor!

Met de vouchercode KYH5 krijg je nu €6.50 korting op je bestelling. Check hier de Free Trial en hier alle informatie over de cursus. Van ieder ticket doneren wij €2 aan de Voedselbank!
Maaltijdplannen met Claudia!

Veel mensen weten wel dat groente gezond is, dat je het beste voor volkorenproducten kunt kiezen en dat afhaalmaaltijden vaak geen gezonde keuze zijn. Toch lukt het vaak niet om elke dag een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten.

Tijd voor de nieuwe Instagramcursus "Maaltijdplannen met Claudia" ontwikkeld door blogcollega, mede-foodie en diëtist Claudia Vork!  Na deze cursus heb je iedere dag weer lekker eten zonder saaie herhalingen en stress aan tafel

Meld je aan voor Maaltijdplannen met Claudia. Klik hier voor meer info of koop direct een ticket in de webshop (nu tijdelijk €30 ipv €39).

De cursus start 11 mei 2020!

In de shop!
FOODIE FAVO: MAMA COMPLETE

Op de Negenmaanden beurs kwamen we een supplement tegen wat alleen bevat wat je echt nodig hebt tijdens de zwangerschap: foliumzuur, vitamine D en DHA (als je geen vis eet).
I'M A FOODIE 100% VOLKOREN GRANOLA

Bestel nu onze gezonde granola makkelijk vanaf de bank.

Met de vouchercode gezond krijg je €2,75 korting op je bestelling vanaf pakket Grow.

EET ALS EEN EXPERT - PARTY TIME E-BOOK

50+ recepten volgens de Richtlijnen goede voeding en allemaal (!) geschikt om elke dag te eten. Boordevol inspiratie om nu een gezond (er) eetpatroon op te pakken. Bekijk hier het inkijkexemplaar!
#INDEMEDIA

Op TOAD verscheen afgelopen week een interview met mijn Amsterdam UMC collega Suzanne ten Dam. Zij is IC diëtist op locatie VUmc. Hoe is het nu als diëtist op een IC afdeling met corona patienten?


Overgewicht is al vervelend. En nu blijkt het ook nog een extra risico bij Covid-19. "Ik maak me zorgen, ik hou te veel van het leven" Interessant artikel uit het NRC.


Op BBC.com: Uitstekend artikel over het "boosten" van je immuunsysteem. Hoe ziet een "geboost" immuunsysteem er eigenlijk uit? En helpen vitaminesupplementen of probiotica daarbij?


Yes leuk! Eet als een expert in het magazine van Maag Lever Darm Stichting. Check hier het hele magazine!

 
Je krijgt deze periodieke nieuwsbrief omdat je hiervoor hebt aangemeld.
© I'm a Foodie 2013- 2020  |  Created with love in Amsterdam

Email Marketing door ActiveCampaign